Woonpark Heikant

De eerste ontwikkeling van een appartementen project volgens de verordening ‘wonen-in-meervoud’ te Rotselaar was een boeiend traject op vlak van ontwerp en vergunning.

 

In nauwe samenspraak met de dienst ruimtelijke ordening gaven we invulling aan de ontwikkeling van de voormalige Delhaize site in Wezemaal. We ontwikkelden een concept dat visueel zou doen denken aan de bosrijke omgeving, met speelse volumes in hout en crépi, dat allesbehalve bombastisch zou zijn. De horizontale volumes contrasteren met de verticale raamopeningen en de verticale beplanking van de gevels.

 

27 wooneenheden worden voorzien in 2 volumes die dwars op de straat staan, zodat contact met het achterliggende parkgebied behouden blijft. Een centraal binnenplein verbindt de volumes en geeft toegang tot de ondergrondse parkeergarage, de zone rondom de gebouwen wordt volledig uitgewerkt als toegankelijke en gemeenschappelijke tuinzone.

Terug naar projecten